Flyg från Sverige till Kefalonia – välj rätt flygrutt!

Flyg från Sverige till den grekiska ön Kefalonia är ett populärt val för semestrande svenskar på jakt efter medelhavspärlor med spektakulära landskap och kristallklart vatten.

Den här artikeln ger dig all information du behöver för att planera din resa, från de bästa flygrutterna till tips på vad du kan göra när du väl anländer.

Varför Kefalonia?

Kefalonia, Greklands största joniska ö, är en destination som lockar besökare med sitt dramatiska bergslandskap, idylliska stränder och rika historia. Ön var den inspirerande platsen för Louis de Bernières roman ”Kapten Corellis mandolin”, vilken även blivit filmatiserad.

Känd för sin gästvänlighet, utsökta lokala mat och viner samt en avslappnad atmosfär, är Kefalonia en idealisk destination för både äventyrare och de som söker lugn och ro.

Att välja rätt flygrutt

När du ska boka en resa till Kefalonia från Sverige finns det några faktorer att tänka på. Direkta flyg erbjuds sällan, vilket betyder att en mellanlandning ofta är nödvändig.

De mest populära flygplatserna i Sverige att starta din resa ifrån är Stockholm Arlanda, Göteborg Landvetter och Malmö Airport. Mellanlandningar kan vara i en stor europeisk stad som Aten, Rom eller Amsterdam, där du kan byta till ett flyg som tar dig direkt till Kefalonia International Airport (EFL).

Bästa tiden att resa

Den bästa tiden att besöka Kefalonia är mellan maj och september när vädret är som varmast och solsäkrast. Juli och augusti är högsäsong, med många turister och högre priser. Om du föredrar ett lugnare tempo och mer överkomliga priser kan det vara värt att överväga att resa i maj, juni eller september.

Tips för att hitta billiga flygresor

Att boka i god tid är ofta nyckeln till att hitta billiga flyg. Tänk på att vara flexibel både när det gäller avreseort och datum, och använd sökmotorer på internet för att jämföra priser från olika flygbolag.

Att resa under veckans mindre populära dagar, som tisdag och onsdag, kan också resultera i lägre priser. Glöm inte att prenumerera på nyhetsbrev och följa flygbolagen på sociala medier för att fånga upp eventuella erbjudanden eller kampanjer.

Vad du bör känna till om Kefalonia flygplats

Kefalonia International Airport, även känd som Anna Pollatou Airport, ligger på öns sydvästkust, nära huvudstaden Argostoli. Flygplatsen är relativt liten och lättnavigerad, men under sommarmånaderna kan det vara trångt och stökigt på grund av den ökade turisttrafiken. Från flygplatsen kan du enkelt ta dig till ditt boende med taxi, buss eller hyrbil.

Resa runt på ön

När du anländer till Kefalonia kan du uppleva ön på olika sätt. Även om det finns kollektivtrafik och taxiservice, är det rekommenderat att hyra en bil för att utforska öns avlägsna stränder och bergsbyar på egen hand. Det finns flera biluthyrningsfirmor vid flygplatsen där du kan hyra allt från små ekonomibilar till större fordon som passar för grusvägar och stigar.

Sevärdheter och aktiviteter på Kefalonia

Kefalonia kan stoltsera med en mängd sevärdheter och aktiviteter. Myrtos strand, med sin vita sand och smaragdgröna vatten, är en av de mest fotograferade platserna i Grekland. Besök charmiga fiskebyn Fiskardo, med dess färgglada hus och mysiga tavernor.

Melissani-grottan, en underjordisk sjö där solljuset skapar magiska effekter på de turkos vattnen, är också värt ett besök. Historieintresserade bör inte missa det antika Sami, medan vandrare kan utforska Ainos nationalpark och dess skyddade svarttallsskogar.

Lokalt kök och restauranger

Kefalonia är känt för sitt lokala kök som är rikt på färska råvaror och traditionella recept. Njut av ett besök på en lokal taverna där du kan prova regionala specialiteter som kreatopita (köttpaj), robola (en vitvinssort), och färsk fisk och skaldjur. Många restauranger ligger vid vattnet och erbjuder en fantastisk utsikt tillsammans med dina kulinariska upplevelser.

Logialternativ

Ön erbjuder ett brett utbud av logialternativ, från lyxiga resorthotell och privata villor till prisvärda lägenheter och pensionat. Det kan vara värt att överväga att bo i en traditionell by för en autentisk grekisk upplevelse, eller vid en av de större stränderna om du önskar mer liv och rörelse samt direkt tillgång till havet.

Förberedelser inför resan

Innan du beger dig till Kefalonia bör du se till att ha alla resehandlingar i ordning, inklusive pass och eventuellt visum om det behövs. Europeiska hälsoförsäkringskortet (EHIC) eller en privat reseförsäkring är också viktigt att ha med sig. Kom ihåg att ta med dig bekväma kläder och skor för varma dagar och svala kvällar, samt badkläder, solskyddsprodukter och en hatt för skydd mot solen.

Lämna en kommentar