Kefalonias bästa stränder – sol och bad vid strandlinjen!

Kefalonia är en grekisk ö som är känd för sina kristallklara vatten, fantastiska landskap och mångfalden av vackra stränder. Från små hemliga vikar till långa sträckor av gyllene sand, har Kefalonia något för varje strandälskare.

Ön erbjuder en perfekt blandning av avskildhet, naturlig skönhet och bekvämligheter som lockar såväl par som familjer och äventyrsresenärer. Låt oss ta en tur till några av Kefalonias bästa stränder, där vi kommer att utforska varför denna ioniska pärla anses ha några av de bästa stränderna i hela Grekland!

1. Myrtos strand

Myrtos är utan tvekan en av de mest kända och fotograferade stränderna på Kefalonia. Belägen på nordvästra delen av ön, har denna strand blivit ett av Greklands landmärken. Myrtos har varit prisbelönt många gånger och är känd för sitt skimrande turkos vatten och vita kiselstenar.

Strandlinjen är inramad av höga kalkstensklippor som skapar en dramatisk och imponerade bakgrund. Förutom den fantastiska utsikten erbjuder Myrtos bra faciliteter, såsom solstolar, parasoller och en snackbar. Då Kefalonia har bra väder och temperatur under en lång sommarsäsong är denna strand ofta väldigt full av badsugna turister.

Trots sin popularitet och enkel tillgång finns det dagar då du kan hitta en lugn plats för dig själv, speciellt om du besöker under lågsäsongen.

2. Antisamos strand

Nära den pittoreska hamnstaden Sami ligger Antisamos, känd för sina djupblå vatten och frodiga gröna backar. Scenen från filmen ”Captain Corelli’s Mandolin” spelades in här, vilket bidragit till strandområdets rykte.

Antisamos är en populär strand som är välförsedd med bekvämligheter, inklusive ett urval av vattensporter för de äventyrslystna. Denna strand är idealisk för familjer då den erbjuder ett utbud av tjänster och aktiviteter. Vandringar i området kan också rekommenderas, då den omgivande naturen är lika uppseendeväckande som själva stranden.

3. Petani strand

Om du söker en blandning av spektakulär naturskönhet och mysiga matställen är Petani strand på västra sidan av Kefalonia platsen att besöka. Stranden karaktäriseras av vit sten och klart blått vatten, och är omringad av branta bergssluttningar.

Även om den är mindre än Myrtos, är den inte mindre imponerande med sina kraftfulla vågor och fantastiska solnedgångar. Om du vill kunna kombinera flera stränder på en och samma dag kan det vara en god idé att hyra bil.

Ett urval av tavernor längs stranden erbjuder färsk fisk och andra lokala delikatesser, vilket gör Petani till en utmärkt plats för dem som vill kombinera sin stranddag med god grekisk mat.

4. Skala strand

På södra Kefalonia hittar du Skala, en lång sträcka av fin sand och småsten som gränsar till det kristallklara vattnet. Skala strand är en familjevänlig destination, och erbjuder ett brett spektrum av tjänster, inklusive solstolar, parasoller, och vattensporter.

Den är lättillgänglig och ligger i närheten av orten Skala, där det finns ett stor utbud av restauranger, caféer och butiker. Skala strand är perfekt för lata dagar i solen, men är också några steg bort från vandringsleder och historiska platser som kan upptäckas.

5. Lourdas strand

Lourdas är en annan lång strand som är känd för sin avslappnade atmosfär och naturliga skönhet. Belägen vid foten av berget Ainos, kombinerar Lourdas en imponerande bergsvy med klarheten i det joniska havet.

Området är befolkningstunt, vilket ger en känsla av lugn och avskildhet. Stranden är populär bland de som önskar en avkopplande dag, och det finns gott om utrymme för att sprida ut sig på handduken. Några kaféer och tavernor kan också hittas här för när hungern eller törsten gör sig påmind.

6. Xi strand

Xi strand erbjuder en helt annan upplevelse. Den är unik för sin mörkröda sand och sina lerrika klippor. Leran i området används ofta av besökare för ansikts- och kroppsmasker på grund av dess påstådda helande egenskaper.

Xi är en väldigt bred strand som går mycket långt ut i det grunda vattnet, vilket gör det till en säker plats för barn att leka. Utomordentligt välorganiserad, har Xi strand alla typer av bekvämligheter och blir ofta en plats för sommarevenemang och fester. Det är lätt att spendera hela dagen här, från morgondopp till kvällens grillfest på stranden.

7. Foki strand

Foki strand är ett mindre känt smultronställe som ligger i närheten av Fiscardo, en av de mest charmiga byarna på Kefalonia. Denna idylliska vik är omgiven av olivträd och cypresser och av många ansedd som en av de mest avslappnade platserna på ön.

Vattnet här är ofta stilla och klart, och idealiskt för snorkling. Eftersom stranden är mindre och inte fullt så känd som andra stränder på ön, är det lättare att hitta en avkopplande och lugn plats här.

8. Assos strand

Den lilla byn Assos är hem till en liten men pittoresk strand belägen i en avskild bukt, med utsikt mot en charmig venetiansk borg. Assos strand är ganska smal och består främst av småsten, men det kompenseras av den magnifika utsikten och det lugna vattnet.

I byn erbjuds kaféer och tavernor som serverar traditionella grekiska rätter och färsk fisk. Strandens lugna atmosfär och närheten till Assos by gör det till en favorit för dem som föredrar en mer avslappnad miljö utan stora folkmassor.

Kefalonia är verkligen en ö som har något för alla när det gäller stränder. Oavsett om du föredrar den organiserade komforten av en välutvecklad strand eller den tysta skönheten i en avlägsen vik, har denna ö det perfekta badplatsen för dig. Varje strand har sin egen karaktär och skönhet, vilket gör ett besök här till en unik upplevelse som garanterat ger oförglömliga minnen och önskan att återvända!

Lämna en kommentar